quaderns

bitàcola de l'ies emili darder|web instituto | Contacto

Sa Pobla, la gent, el medi, la història

fabian | 27 Abril, 2006 14:29

A través del bloc gatamoix podemos acceder al pdf Sa Pobla, la gent, el medi, la història, un magnífico y extenso (178 páginas) trabajo realizado por cuatro profesores: Margalida Pujals, Sara Ripoll, Alexandre Seguí i Martí Canyelles.

El llibre "SA POBLA: LA GENT, EL MEDI I LA HISTÒRIA", amb un llenguatge clar i precís, curós i didàctic, ofereix, en cercles concèntrics d'interés, el subjecte estudiat: sa Pobla, des de tots els possibles punts d'observació, amb uns avançaments explicatius, amb exercicis adients i amb ben escollits fragments de distints autors, el llibre ens va acostant, temàticament, poc a poc, al bessó, al cor d'aquesta entitat geogràfica, històrica, social i humana que és sa Pobla. Entram des de la claror exterior, el medi geogràfic, a la llum interior, el batec històric de la nostra vila.

Evidentment, i abans ja n'he fet menció, el llibre "SA POBLA: LA GENT, EL MEDI I LA HISTÒRIA", té una àrea natural i genuïna d'incidència: la pedagògica. És dins l'àmbit dels estudiants allà on podrà atànyer el més profund i útil significat. Él més alt aprofitament. Per a l'ensenyament fou concebut i vers l'ensenyament és destinat.

Alexandre Ballester

El índex se distribuye en grandes apartados: 1. El medi geogràfic; 2. S'Albufera; 3. La nostra història; 4. Geografia humana; 5. El patrimoni arquitectònic; 6. La tradició i la cultura.

Un buen trabajo que sería deseable se extendiese a todos los pueblos de Mallorca y a todos los aspectos de su cultura e historia y, tal como ha hecho el Ajuntament de Sa Pobla, ponerlo al alcance de todos.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb