quaderns

bitàcola de l'ies emili darder|web instituto | Contacto

Entrevista a Toni Covas, encargado del Projecte d' Informàtica del instituto

fabian | 13 Desembre, 2004 14:14

Toni Covas

Estos días los profesores estamos poniendo notas, pero este año lo hacemos de una manera nueva. Bueno, lo nuevo es que en lugar de poner las calificaciones sobre un papel, lo hacemos en una pantalla de ordenador. Por ello, entrevisto a Toni Covas, profesor del instituto que se encarga de todo lo relacionado con los ordenadores.

Fabián: Toni, quina és la tasca que realitzes en relació a la informàtica del Centre?

Toni: Des del curs passat soc el coordinador del Projecte Xarxipèlag en el nostre centre, que consisteix en la implantació de les noves tecnologies de la informació en els centres educatius. Concretament, a l'institut la meva funció és la de mantenir en bon funcionament tant la infraestructura informàtica com el correu electrònic i el programa de gestió de centres (GESTIB). Per altra part també és funció meva la de facilitar i estimular l'ús dels recursos informàtics de que disposam als membres de la nostra comunitat educativa.

Fabián: En què consisteix el programa Gestib?, Per a què serveix?

Toni: És un programa molt potent de gestió que la Conselleria d'Educació va implantar a alguns centres fa uns anys i que s'ha anat polint paulatinament. Actualment pareix que ja inspira confiança i per això s'implantarà a tots els centres, també als de primària on substituirà el primitiu i eficaç Gestior.

El Gestib centralitza i gestiona tota la part administrativa i burocràtica dels centres educatius a l'instant. Conté una base de dades amb totes les dades de l'alumnat des del dia en què es va matricular. També gestiona horaris, professorat, etc.

Fabián: En aquest trimestre tenim la novetat de què els professors introduïm les qualificacions directament. En què radica aquesta innovació i quins són els avantatges i els perills?

De forma experimental i voluntària en aquesta primera avaluació la gran majoria del professorat ha introduït les qualificacions al Gestib des de quatre ordinadors a través de la xarxa. Fins ara les notes s'escrivien a mà a un llistat que després les administratives havien de passar a l'ordinador. A partir d'aquesta avaluació s'allibera a les administratives d'aquesta tasca ja que els professors accedeixen directament al programa.

Toni Covas

L'experiència ha estat positiva, i de perills, pràcticament no n'hi ha ja que per accedir al Gestib es necessita una contrasenya, per tant, és inaccessible per al qui no la sap.

Fabián: Quines altres innovacions poden ser les properes?

Toni: A la segona avaluació ja serà obligatòria la introducció de notes directament a l'ordinador per part del professorat.

Per a un proper futur, introduint les faltes d'assistència d'un alumne, el Gestib comunicarà automàticament la falta al telèfon mòbil dels pares, de manera que quedaran assabentats "en temps real".


Bueno, pues por estos derroteros va la informática administrativa del instituto. Yo quisiera que la actividad informática también se realizara por otros caminos en que alumnos y profesores aprendiéramos y utilizáramos las posibilidades que nos ofrece. Gracias, Toni, por tus palabras y, especialmente, por esta vertiente de la informática que también es conveniente.

Comentaris

2dmanjón

Victoriano de 2dmanjon | 13/12/2004, 21:06

Gracias a este post, me he dado cuenta de que en todos los institutos de España se usa el mismo mobiliario. Y es que la silla que se ve al fondo en la primera imagen es igualita igualita que la que usan los profesores en mi clase.

mobiliario

punkiteacher | 20/12/2004, 12:38

la silla del fondo, la del primer plano,los armarios... victoriano es un lince. menos mal que los profes cambian (es otro mobiliario,no?)salutacions toni!!. ah! fabián, hay nuevas fotos de rondaies en el álbum,perono sé donde ponerlo. me recupero bien, punkizenkius. nos vemos en la webquest

Los muebles quedan, pero las personas no

Fabián | 20/12/2004, 15:56

No es infrecuente en los colegios e institutos que los alumnos encuentren en el mobiliario graffitis de sus padres. Los muebles quedan durante años y, posiblemente, décadas. Las personas, no. Todos, alumnos y profesores, estamos unos años sólo.

xarxipèlag

maruja | 09/05/2005, 07:07

en alguns instituts el responsable de xarxipèlag és un irresponsable i no funciona res correctament
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb