quaderns

bitàcola de l'ies emili darder|web instituto | Contacto

Tonina Matamalas exposa

webdarder | 17 Gener, 2006 21:06

A la sala "Els Cavallets" (Plaça Major, 15) de Sa Pobla, Tonina Matamalas presenta l'exposició de pintura "Inferns" amb motiu de les festes de Sant Antoni.

Del 13 al 29 de gener

9298-TT
Tonina Matamalas (Andratx, 1987)

T. Matamalas segueix els estudis acadèmics ordinaris, realitzant el Batxillerat Artístic a l'Institut Josep Maria Llompart, que acaba amb un expedient acadèmic excel·lent. Interessada per l'activitat artística des de la infància, realitza paral·lelament a l'activitat escolar, estudis artístics des de la seva adolescència amb els artistes Lluís Serna, Llorenç Mercé - Llicenciat en Belles Arts i post-graus als Wagner College de Nova York i als Chelsea i Canberwell Colleges de Londres- i amb el pintor i il·lustrador alemany, afincat a Nova York i a Andratx, Stefan Belzig. També segueix quotidianament la pràctica artística al Círculo de Bellas Artes, al Casal Balaguer (Palma) i a l'AC Sa Taronja d'Andratx. Actualment estudia Belles Arts a la Universitat de Barcelona.

ART JOVE 2005.

Tot i la seva joventut -complia els 18 anys en ple procés de selecció dels participants-, fou una de les seleccionades en el certamen Art Jove 2005 d'arts plàstiques i rebé un Accèssit i menció especial per la qualitat i maduresa de la seva obra.

MUSEU D'ART CONTEMPORANI DE SA POBLA.

El Museu d'Art Contemporani de Sa Pobla realitza la primera exposició individual d'Antonina Matamalas, aquest mes de gener de 2006, a la sala Els Cavallets, amb motiu de les tradicionals Festes de Sant Antoni. Sota el tema "Inferns" presenta una sèrie de cinc dibuixos i vint-i-una teles realitzades amb diferents matèries pictòriques (pigments naturals, tintes, aquarel·les, esmalts i acrílics).

De contingut i tècnica fortament expressionistes -des dels seus inicis Tonina s'interessà per l'expressionisme alemany de començaments del s. XX i pel pintor austríac Egon Schiele en concret-, l'obra d'aquesta exposició parteix de la tradicional figura del dimoni de les festes de Mallorca per canviar ràpidament cap a uns personatges solitaris, que fins i tot en els posats més elementals mantenen una forta tensió en els seus cossos i en les seves expressions. Ben aviat els "Dimonis" de sexe explícit perden les seves banyes per donar pas a uns personatges que en posseeixen tots els demés trets, i en uns pocs casos els moviments. Cossos madurs, dramàtics, aïllats: en les poques ocasions que apareixen en grup (parelles i un sol grup de tres) mantenen el seus moviments frenètics de dimonis individuals sense més comunicació entre ells que algun subtil frec amb les seves extremitats.

Comentaris

sort (aixo es el titol)

minotaure | 04/02/2006, 01:56

sort

i més sort!!!!

ales5apendre'lcafè | 05/02/2006, 00:15

i visca l'art!

i encara més (if t'apateix)

macia | 04/03/2006, 21:37

doncs aixo

TUNING

ANDREA | 11/03/2006, 18:18

VIVA LA PEPA!!
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb